pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

Atsakies pieņemt!

           Arī sīkumiņi dzīvi var padarīt jautrāku un krāsaiku! Viss slēpjas radošumā un bagātīgā fantāzijā! Garlaicība nepastāv tur, kur to atsakās pieņemt! 
                Kad Tu kokteilim, sulai, ledus tējai vai pat vīna glāzei vēlies piešķirt interesantu piesitienu- ledus trauciņā ieliec pāris dzērvenes vai granātābola sēkliņas. Tie ledus gabaliņus iekrāsos viegli sarkanus un dzērienam piešķirs svinīgu greznumu.

                Iestādi koku! Labākais laiks, kad to darīt bija pirms 10 gadiem, taču otrs labākais laiks ir tieši tagad! Un Tu būsi šo pasauli padarījis zaļāku! (Gribētos teikt- arī labāku!)

                Izlasi grāmatu! Tas paplašinās Tavu redzeslauku un iedarbinās arī kādu fantāzijas apslēpto šķautni!
                Uzrīko jautru fotosesiju ar draugiem un bildes ierāmē un pieliec pie sienas!

                Atklāj sevī mākslinieku un kaut ko uzglezno vai, vēl labāk, kopā ar draugiem uzrīkojiet glenzošanas nodarbību!   

                Vakarā pirms gulētiešanas iedzer siltu pienu! Tā Tu izgulēsies daudz labāk, no rīta piecelsies možāk un būsi atvērts jaunām, ģeniālām idejām! (p.s.veselīgs miegs =8 stundas)
                Ik pa laikam ieskaties svešvārdu vārdnīcā un gūsti jaunas zināšanas!

                Tie ir tikai pāris piemēri, bet tici, ka ir miljoniem, miljardiem dažādu lietu, kas gaida, kad tieši Tu ar to palīdzību izkrāsosi kādu pelēcības māktu lapaspusi šajā Visuma grāmatā!

Ilona

sestdiena, 2011. gada 26. februāris

Pozitīvisma deva!

 
Muļķības, ka neveselīgs ēdiens ir garšīgāks kā veselīgais! Nu šādu versiju es esmu dzirdējusi vairākkārt un pilnībā atsakos tam piekrist!
Viss slēpjas tajā - ko un kā ēd. Kā pagatavo, kādu sastāvdaļu apvienojums! Es nevaru apgalvot, ka baltmaize ar majonēzi ir negaršīga, jo varbūt kādam tas ir baudas kalngals, taču man, viennozīmīgi, tas neder un nesaista. Tāpēc padalīšos ar viena garduma recepti, par kuru varu teikt – jā, tas ir manējais!  
Ne tikai garšas valdzinājuma, bet arī veselīguma un vitamīnu dēļ.


Recepte:  

   *Traukā ielej parasto, nesaldināto jogurtu bez piedevām, (cik vēlies, es leju kādas 4 ēdamkarotes, sanāk 4 porcijas),ja vēlies – 1ēdamkaroti jogurta ar garšiņu pēc gaumes;

                      *Mazliet smiltsērkšķu sulas (var arī saldētā veidā);

*2-3ēdamkarotes biezpiena;

  *Medu- 4 lielas ēdamkarotes;
 
*Kanēli pēc garšas;

·    *Saldētas vai atkausētas ogas- zemenes, upenes, mellenes, jāņogas, avenes u.c. kādas pieejamas.

To visu sablenderē un gatavs! Veselības dzira vai saldais ēdiens, atšķirībā no tā, cik šķidrs sanāk un kādas ir vēlmes.



Ar sastāvdaļām un to proporcijām var variēt, manuprāt, iespējas paveras plašas. Nav sarežģīti, nav liels laika patēriņš un ieguldītais darbs sevis un savu mīļo palutināšanā kaulus nelauž!

Es šo brīnumu ēdu un pasniedzu kā saldo ēdienu, deserta trauciņos un ar karotītēm. Man jau ļoti patīk, ka pa vidu ieliek kādas pāris karotītes vaniļas biezpiena desertu (nopērkams jebkurā veikalā, dažādi veidi). Tad tas skābumiņš lieliski saspēlējas ar vaniļas saldumu, un šī saspēle nodrošina fantastisku ceļojumu neaprakstāmajā garšu pasaulē!


Neveselīgs = Garšīgs
Ilona

ceturtdiena, 2011. gada 24. februāris

Vai Tu ziedo asinis?


Vēlos Tev nedaudz pastāstīt par to! Asins ziedošana ir droša, laba veselībai (tā stimulē jaunu asinsķermenīšu veidošanos un pat uzlabo pašsajūtu) un sniedz gandarījumu par paveikto. Asinis esmu nodevis divas reizes un droši varu apgalvot, ka šajā procesā nav nekā baismīga.  Protams, saprotu, ka daudziem ir bail. Mūsdienās jau ir redzēts tik daudz nevajadzīgas asinsizliešanas gan TV, gan kino ekrānos, ka vēlaties izvairīties no liekas saskaršanās ar šo bubuli, ko sauc par asinīm. Ja Tu zini, ka Tev ir bail no adatām vai cita medicīnas aprīkojuma, es Tevi ļoti labi saprotu, tas ir pilnīgi normāli, bet ja Tu nenodod asinis tikai tādēļ, ka Tev ir slinkums, tad vēlos Tevi rosināt darīt kaut ko lietas labā!
 
Ja nu Tu  izdomā kļūt par asins donoru, tad zini, lai nodotu asinis Tev ir jābūt veselam un  sasniegušam vismaz 18 gadu vecumu. Kā arī jāņem vērā arī tas, ka:
  • Donoram jāsver vismaz 50 kg;
  • Jābūt veselam un paēdušam;
  • Pirms asins ziedošanas nedrīkst smēķēt un dzert alkoholiskus dzērienus (Cigaretes nedrīkstēja pīpēt vairāk par stundu pirms, bet alkoholu nedrīkst lietot 24h pirms asins nodošanas);
  • Asinis drīkst ziedot ik pēc 60 dienām (2 mēnešiem);
Šobrīd zināmas četras asinsgrupas: 0, A, B un AB. Dzīves laikā tās nemainās. Visbiežāk sastopami cilvēki ar A(37%) un 0(36%) asins grupu, bet retāk — ar B(20%) un AB(7%) asins grupu. Man ir 0 asins grupa.
  Šīs attēls parāda šī brīža asins krājumu --->

Procedūras ilgst apmēram 10 minūtes, kuru laikā tiek noņemtas apmēram 0.5l asiņu. Lai gan tas izklausās daudz, pat ņemot vērā to, ka pieaugušam cilvēkam asinis ir aptuveni 7% no ķermeņa svara (t.i. apmēram 5 l), pašsajūtā lielākas izmaiņas par miegainību un nelielu reibuma sajūtu es neizjutu. 

Par savu padarīto darbu Tu saņem ne tikai prieku par paveikto, bet arī maisiņu ar dažādām gardām lietiņām (vafelēm, cepumiem, ūdeni utt), 3Ls un oficiālu izziņu par brīvdienu, kura kalpo par attaisnojumu darba vai skolas kavējumam. (Šīs brīvās dienas, saskaņojot ar darba devēju, var tikt pievienotas Tavam atvaļinājumam).
 
Tas arī viss, ko vēlējos Tev pavēstīt par asins nodošanu. Ja man izdevās Tevi pārliecināt mēģināt to darīt, man ir liels prieks! 
Toms

Pavasaris, pavasaris!


Pavasaris, pavasaris! Maza doma iešāvās prātā un tapa par lielu nodomu! Pavasarī viss ir kā pirmoreiz. Pirmais zieds, pirmais saules stars, pirmais smaids, pirmā pastaiga bez biezā ziemas mēteļa, un pat mīlestība šķiet kā pirmoreiz! Viss tik skaists, tik pārdabiski ideāls, bet tā nu tas ir.

Optimisma deva dienai tagad, pēc maniem aprēķiniem, ir tāda kā uz pusziemu! Viss sliktais, drūmais un pagājušais nokusīs kopā ar sniegiem un lediem vietējās pažobelēs, tad aizplūdīs prom uz neatgriešanos, bet kur tas bija bijis uzplauks balta un tīra sniegpulkstenīte. Arī pirmoreiz, un pasaule tai liksies kā mīļās mājas. 

Tādas ir manas domas un cerības par pavasari, romantiskās fantāzijas un mazliet saldi sērīgās ilūzijas. Un es pat atļaujos ticēt, ka tā arī būs! Jo viss piepildās, viss top. Tikai ir kaut kas jādod pretī, ir jāuzzied līdz ar pavasara sauli! Mazliet atkāpjoties no poētiskās nots,  pavasaris ir ideālais laiks, lai uzziedētu, jeb, proti, attīrītos, sakoptos un saņemtos! Tas nav tikai fiziski, jo bieži vien (gandrīz VIENMĒR) pirmais ir jāattīra un jānoskaņo prāts, taču arī fiziski ir visas iespējas pārvērsties par daudz laimīgāku un ar sevi apmierinātāku cilvēku! Un tad arī panākumi būs un veiksme smaidīs – visās jomās. 

Jebkurš, kaut tūkstoš kilometru, ceļojums vienmēr sākas ar pirmo soli. Martins Luters Kings juniors ir teicis: Sper pirmo soli ticot. Tev nav jāredz visas kāpnes, Tev tikai jāsper pirmais solis." Un arī sevis attīrīšanas pasākumu kopums sākas ar kaut ko – ar pirmo. Tikai ko? 
Kurš gan nezina, ka ir jādzer svaigi spiestas augļu sulas, jāēd daudz augļi un dārzeņi, it īpaši tagad pavasarī, kad pēc ziemas var būt vitamīnu deficīts organismā? Man šķiet visi piekrītoši mās ar galvu. Taču cik no mums to patiešām regulāri dara? Tā ir problēma. Jo visi jau ir gudri, visi interesējas un grib zināt, taču uzzinājuši atgriežas pie vecajiem paradumiem. Tas ir tas pirmais solītis, kas ir jāsper, kaut klūpot un krītot! Jo veslīgāks dzīvesveids patiešām var kļūt par aizraujošu ceļojumu, ne tikai tūkstoš kilometru, bet visas dzīves garumā!
Lielākā daļa zinās, ka šūnas sastāv no ūdens un cilvēka organisms sastāv apmēram 65% no ūdens. Ūdens ir jādzer! Sākumā kaut piespiežoties un ar laiku jau tas būs tik dabiski un patīkami! Es neteikšu, ka jāizdzer obligāti 2litri vai 1, tas ir katra paša kompetencē, bet jādzer ir! Un pašsajūta uzlabosies jau tai pat dienā! Es garantēju. 
 
Personīgi man svarīgs ir tas laiks, kad tek kļavu un bērzu sulas. Tās es nevaru vien atdzerties un tas ir mans attīrīšanās galvenais posms! Iesaku ikvienam! Tikai nesen paklīda baumas, ka bieži vien nopērkamās sulas ir šķaidītas ar cukurūdeni. Tāda nu ir mūsdienu komercija. Tā kā vislabāk sameklēt piekļuvi savam kokam un pašrocīgi tecināt sulas! Es dzeršu vismaz 2litrus dienā.

Trenēt vēderu. Jo tas uzlabo pašapziņu un ceļ pašlepnumu! Dejot! No visas sirds aizmirstot ikdienu! Tā ir vesela personīgā psihoterapija. Bet par to jau sanāk cits, garš un apjomīgs stāsts.

Ietērp ikdienu krāsā – ar ēdienu, apģērbu, istabas iekārojumu, aksesuāriem. Izjūti to daudzveidīgo pasauli, ko krāsas mums sniedz. ********
Tās ir tikai pāris lietas, pāris ieteikumi. Vai kāds no tiem kļūs par tavu pirmo soli? Vai varbūt kas cits? Es jau savu pirmo soli spēru, es pasmaidīju pirmo pavasara smaidu! :) 
Ilona

trešdiena, 2011. gada 23. februāris

Ideāli!

Es oficiāli dzīvojos martā, es jūtu pavasarīgo smaržu, to dullo sajūtu, to mazo drosmīti! Biju pie friziera un vispār – ideāli! Būtu jāizpilda ierastās 8min vēdera presītes vingrinājumi taču nē, šovakar būs vafeles! Man ir brīvdiena!
Kaut kas ziedošs sirdij vajadzīgs arī ikdienā! Kur ir manas hiacintes?!

Jāsāk gatavoties maratonam! Oficiāla laika atskaite.

Regulāra 20 min masāža samazina stresa līmeni un paaugstina imunitāti!

Tātad, aizsākšu vienu tēmu, kas ir diezgan apjomīga, taču aktuāla, vismaz man, proti, vēdera preses trenēšana. Jo līdz vasarai nav tālu un laiks atgūt ikgadējo sezonas formu,  par kuru es lepojos! Citam varbūt tālāks ceļš līdz tai ejams, citam varbūt tuvāks, citu varbūt tāda ārēja māžošanās vispār nesaista, bet man gan tas liekas no svara. Tad nu, lūk!  

Lai vēdera muskuļi būtu pilnībā redzami, vispirms ir jāatbrīvojas no liekajiem taukiem.
   Priekšnoteikums ir pareiza ēšana apvienojumā ar fiziskajām aktivitātēm.

Vēdera formu nosaka arī vēdera sienas muskuļi un to vingrums. Taču noteikti nevajag pārcensties! Tā var dabūt bruku. Brr.. biedējoši, jo pārcenšanās ir raksturīga man. Tāpat arī pārāk atvieglot treniņu nav vērts, jo tad tas būs mazefektīvs. Bet nu jā, 8 min nebūs par daudz un arī ne par maz! Tas video reāli strādā! Tikai, protams, ja izpildīsi regulāri. 

 
Patiesībā nav tāda jēdziena kā “nav laika”, ja gribēsi, atradīsi. Un vēdera presi Tu vari trenēt jebkurā vietā un jebkurā laikā, kaut trojebusā braucot!Vienkārši ievelc vēderu un sasprindzini muskulatūru, pēc tam atbrīvo. Tā atkārto vairākas reizes. Un ja kas, ievilkts vēders ikdienā arī lielu skādi nenodarītu.
Liela nozīme elpošanai – sasprindzinot muskuļus ir jāizelpo.
Alkohols, cigaretes un stress par labu nenāks!!!
Šo muskuļu grupu Jūs uzmantojat savās ikdienas aktivitātēs - ceļot, skrienot, lecot. Un, jo vēdera muskuļi būs spēcīgāki, jo ķermenis izturīgāks.
Pagaidām neliela atkāpe, Veiksmīgu ABS treniņu!
 Ilona

Svētku sajūta.

„SHAPE” decembris 2010, taču viss jau tik zināms, skaidrs un izmantots! Uz mirkli pārņem tāda svētku sajūta. Par paveikto, uzzināto, saprasto un mēģināto! Viss ir uz labu!

 Tagad, piemēram, es domāju par to, kad nokusīs sniegs un manas mīļās skriešanas takas beidzot atplauks un atkal aicinās līdzi?! Citādāk jau laikam tā ir sava veida kompensācija, ka par skrējienu ir pārvērtusies mana ikdiena. Laika maz un pagūt var vēl mazāk! Nē, tas nav priekš manis! 

Mēs nevaram mainīt pasauli, bet varam izvēlēties mūziku, kas uzlabo garastāvokli!
 

                Konkretizē laimi! (kas Tev spēj radīt prieku?)

                Reizi nedēļā izdari ko tādu, ko nekad agrāk neesi darījusi. Tam nav jābūt nekam radikālam, taču jebkura, lai cik sīka, sapņa piepildījums ir lielisks stresa mazināšanas līdzeklis.

                Pašai sava mājas sporta zāle (paklājiņš, lecamaukla, hantelītes…) 

                Samazināt uzņemto sāls daudzumu!
 
                Janvāris. Un nu jau 2011. 

                Dabiska antibiotika un baudas produkts – MEDUS! Uzturā, uz sejas un ķermeņa! Ja neesi vēl pamēģinājis, uz priekšu! Tas strādā!

                Februāris.
 
                Diena lielā mērā ir atkarīga no tā, ar kādām domām no rīta atver acis. Tāpēc domā par to, kādi rīta rituāli tavu dienas sākumu varētu padarīt patīkamāku. Man tā ir vāļāšanās pa gultu un kafijas tase, taču šobrīd dzeru piparmētru tēju, kurā ierīvēju ingveru. Un zini, ir labi!

                Noskatoties filmu „Melnais gulbis”, sagribas apgūt klasiskā baleta pamatus!

                Vaniļas smarža simbolizē laimi, jo veicina tā dēvēto laimes hormonu izdalīšanos. Turklāt, šī smarža uzjundī atmiņas par mājīgumu un omulību, garšīgiem ēdieniem un laimīgiem bērnības mirkļiem.
 
                Īstais laiks pākšaugiem! (Hmm, ko varētu šodien pagatavot no pupiņām? ) Olbaltumvielas, minerālvielas un vitamīni pēc ziemas noderēs.

                Burkānos ir spēks! Salātos, sautējumos, svaiga sula + pāris pilieni eļļas. Tuvojas sauļošanās sezona.

                Tas pagaidām. Atkāpei no visa ierastā un pelēkā, mazliet no manis, mazliet no vispārīgā. Turpināšu lasīt savu marta „SHAPE” numuru, kas nozīmē, ka es neformāli  JAU dzīvojos pa pavasarīgām slejām.
                Ilona
               

otrdiena, 2011. gada 22. februāris

Rozā!

„SHAPE” apskats turpinās! Iesākumam laikam jau pieturēšos pie ierastās hronoloģiskās secības un papētīšu veco, labo 2010.gada novembra numuru, kas uzrunā ar savu spilgto, izlecošo rozā krāsu. Tīkami acīm, tīkami sirdij! 

Šo es izdarīšu- „Jūtot, ka Tava pašapziņas līkne slīd uz leju, izveido savu personīgo sasniegumu CV. Protams, arī profesionāliem sasniegumiem ir nozīme, tomēr tikai Tu pati zini, kuras bijušas Tavas dzīves nozīmīgākās uzvaras. Svarīgi piefiksēt šos varoņdarbus – kad notiek kas pozitīvs, tas dod ticību saviem spēkiem un mudina tiekties pēc jaunām uzvarām!”

Nelabojami. Es esmu pavasar-holiķe! (Atkāpe no galvenās tēmas) ES gaidu un nevaru sagaidīt, kad lielie mīnusi noies un ar Tomu sāksim iet uz Veselības Fabriku!
  Tā, lūk, abonementi ir jau kabatā! (Paldies, Beātei!)


Neko nesarežģī, neuzņemies par daudz,  elpo, kusties, esi, nevis dari (!), atpūties, smejies, izbaudi sajūtas, iztiec bez tā, kas Tev nepatīk, uzturi kārtību, necenties izpatikt visiem, turies pa gabalu no negatīvi noskaņotiem cilvēkiem (NEESI VIENS NO TIEM, mana piebilde)! 
  
Godīgi atbildi- CIK no uzskatītā Tu piekop ikdienā un uzskati par pašsaprotamu???

 
Iepirkšanās internetā! Man jaunatklāts lauciņš, priecāšos par ieteikumiem.

Bezbosiem.lv Uzņēmējdarbība. Būs jāapskatās. Mana tēma!

Kā kļūt par supercilvēku, kurš visu paspēj? Vienkārši – iemācies plānot! .. Tiešām tik vienkārši??!
Mmm.. kosmētikas un ķermeņa kosmētikas apskats.. Apsolu, pievērsīšos arī tam, tikai mazlietiņ laiku!

Tiesa gan, es atļaušos ieteikt un dalīties domās par pārbaudītiem līdzekļiem.


Padari uzturu KRĀSAINĀKU! Izgulies! Uzņem šķiedrvielas!

 



Kanēļa tēja.
Avokado.
Granātāboli. 




Sākot apsvērt domu par recepšu sadaļu  (vecās, labās vs. jaunās un trakās!)


Rakstot galvā domas šaudās un ārdās, tāds haosiņš. Rakstīšana prasa koncentrēšanos, bet koncentrēšanās jāmācās! Arī ar apņēmību ir par maz, ja nav tā koncentrēšanās, jo var apņemties daudz, taču bez fokusēšanās uz mērķi un rezultātu pat cēlākie nodomi var izplēnēt gaisā! Jā, varbūt tas man lika sākt rakstīt, jo, uzrakstītajam (un publicētajam!) ir spēks! Vārdā ir spēks!
 Ilona 


pirmdiena, 2011. gada 21. februāris

Sveicināta Pasaule!

Mans mīļākais žurnāls ir „SHAPE”, par to nu esmu pārliecinājusies! Un gana daudz labu padomu, iedvesmas avotu un pozitīvisma lādiņu ir katrā tā numurā! Iedomājos, pāršķirstīt vecos izdevumus un padalīties ar to, kas aizķēra mani (lasi - ko būtu vērts un ko arī vajadzētu sākt izmantot, ieviest savā ikdienā!!!)
Tad nu pirmais manās rokās nonāca 2010.gada oktobra numurs. Aiziet!
 
Tas, kā mēs pavadām savas dienas, ir arī tas, kā mēs pavadām savu mūžu! .. Katru dienu ieplāno vismaz stundu kaut kam patīkamam, kā obligāti paveicamu lietu!

Draudzējies ar mārrutkiem, .. tie palīdz cilvēka organismam iznīcināt vēža šūnas!

Šokolāde izlīdzina krunciņas, jo, pateicoties dabiskajiem antioksidantiem, dienā pietiek ar 20 gramiem tumšās šokolādes, lai uzlabotu ādas elastību. 


100 g čipsu = 150 redīsi
100 g marcipāna = 15 banāni

Vislētākais un, iespējams, iedarbīgākais slaida auguma iegūšanas un saglabāšanas līdzeklis ir visparastākais ūdens.

Par āboliem – pat nenojautu, ka 2-3 āboli dienā var sniegt tādus labumus,  kā veselīgu un saldu miegu, gludu un maigu ādu, mazina nervozitāti, bet paaugstina koncentrēšanos, kā arī regulē gremošanas procesus. Tas palīdz no rīta labāk pamosties. Un, ne tikai!

Veselīga un sātīga uzkoda = mandeles

Ingvers klāt tējai

Tādas nu tās galvenās domas. Kādi secinājumi? Mazāk domāt un vairāk darīt! Šokolāde man garšo, taču pārsvarā ēdu piena šokolādes nevis melnās (kakao>70%), kaut zinu – nepareizi! Būs jāmainās! Un, ūdens! Kurš tad to nezina, ka jādzer ūdens! Bet, cik daudz ūdeni diennakts laikā TU reāli izdzer? Es daudz par maz. Laika trūkums laikam tomēr nebūs īsti labs iemesls. Toties āboli gan man garšo un ēdu!



Visvairāk tomēr iedvesmoja tie vārdi -  kā vadām savas dienas, tā vadām savu dzīvi! Vienmēr tiek kaut kas gaidīts, uz kaut ko cerēts. Tai pat laikā apkārt izdaudzināts par mirkļa skaistumu un neatkārtojamību, par dzīvošanu šodienai.  Īstenība, pieļauju, ir kaut kur pa vidu – laime nav tālu, tepat, rokas stiepiena attālumā, arvien tuvu, bet tomēr nesasniedzama.  Vienmēr būs, kas pietrūks. Jāmainās pašai, jāmaina  domas un vairāk jānotic sev. Dzīves jēga ir nemitīgā sevis pilnveidošanā!



Tad nu jāķeras klāt un jāsafilmē vingrinājumu kompleksi, kas patīk un palīdz man būt lieliskā formā, kas liek justies labi un ideāli, deju soļi un citi motivējoši video gabali, kas kliedz:”Celies, un dari! Tu vari!
Ilona