svētdiena, 2011. gada 13. marts

Skriešana

Cilvēki iedalās divās daļās, ja runājam par skriešanu. Proti, tajos, kuriem patīk skriet un kuriem vienkārši nepatīk un viss. Taču, manuprāt, lielākā daļa otrai grupai piederošo nemaz neapzinās, ka viņiem, iespējams, patīk skriet. Tā vismaz bija ar mani. Un vakar, pēc kāda pārtraukuma regulārajos treniņos, velkot kājās botiņas un sajūtot patīkamas trīsas, mazliet adrenalīnu un dzīvu smaidu sirdī, sapratu: man par to ir jāuzraksta! 

Cik daudz, cik ilgi, kādā tempā skriet- visa tā informācija nāk tikai ar laiku, esot procesā. Pēc pirmajām skriešanas reizēm var sāpēt muskuļi (kā tas parasti mēdz būt), nepareiza elpošana var radīt nepatīkamas sajūtas un, līdz ar to, pati skriešana- absolūti nesniegt jelkādu baudījumu. 
Taču būtiski ir tas, ka skriešana rada pozitīvu atkarību un ieguvumu visam ķermenim kopumā! Iedarbojas vielmaiņa, iekustas viss ķermenis, muskuļi iegūst tonusu, ja ir kāds lieks „tauks”- tas izkusīs! Prāts kļūst skaidrāks, optimisms un pozitīvisms ieslēdzas un pilnu klapi! Biežāk gribas smaidīt. Domas sakārtojas. Pamazām notiek pārmaiņas it visā! Arvien vieglāk kļūst atrast laiku skriešanai- pat no rīta ir vieglāk piecelties! Sajūta, ka tu dari labu sev ir fantastiska
Lai skriešana patiktu un nesagādātu nepatīkamas sajūtas, ir jāsāk pakāpiski, iepazīstot savas spējas un palēnām tās kāpinot! Sākt var kaut ar 5minūtēm un ar laiku tās pārvērtīsies jau par pusstundu! Man skrienot ir svarīgi izvirzīt kādu mērķi un izaicināt un pārbaudīt savs spējas! Taču iesaku visā vadīties pēc sajūtām, saudzēt savu ķermeni, ieklausīties tajā! 


Skriet trenažieru zālē ir alternatīva, taču es nepacietībā gaidu, kad varēšu regulāri sākt skriet pa savām iemīļotajām brīvdabas takām! Jāatgādina, ka ilgstoši skriet pa asfaltu arī nav nekas labs. Man patīk skriet pa mežu  un ap ezeru! Katram būtu jāatrod savs piemērotais maršruts, kas ved pa taisno prieka, veselības un izdošanās virzienā! Tā kā, uz priekšu!

Nu, ko, vai Tu jau zini, kur stāv Tavas skrienamās kurpes? ;) 
Ilona


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru