piektdiena, 2011. gada 11. marts

Putniņi čivina

            Jau kuro diena no rīta ceļos nevis aiz modinātāja kaitinošās zvanīšanas, bet gan no tā, ka saulīte iespīd cauri logam tieši man sejā! Tad nav iespējams nepamosties ar smaidu! Tad nav iespējams neiedomāties kādu gaišu, skaistu un optimistisku domu, kas visu dienu pārvērš pozitīvā piedzīvojumā!

Vai Tu jau sāki Lielo Pavasara Tīrīšanu? Es – daļēji! Mājās lielā ģenerālā kārtošana sāk ritēt pilnā sparā! Un guļamistabas logi arī nomazgāti – lai saulītei vieglāk iespīdēt! Attīrot māju, attīrās prāts un sakārtojas domas. Pēc garas, tumšas ziemas tas nudien noder.
Un, jā – turu logu vaļā jau pāris stundas un nesalst, varbūt mazliet vēsi sāk palikt, taču to atsver svaigā gaisa plūsma istabā, putniņu čivināšana aiz loga un kaķīša prieks par pavasara sauli un skaņām! (un cik skaisti viņa kažociņš laistās saulītē!)
Jāizmanto laiks pārdomām, jo jūtu, ka drīz jau vēderā būs pavasara taureņi, uz acīm rozā brilles un Tā sajūta, ko visi tik ļoti gaida! Jo pavasarī tas tomēr ir citādāk, tā iemīlēšanās dzirksts paliek spilgtāka! Atmostas daba un mēs tai līdzi!
Domāju, kādus jaunus, pavasarīgus brokastu ēdienu variantus ieviest līdzās manai satriecošajai kafijai! Un automātiski gribas, ko veselīgāku kā parasti! Lai nu būtu! Padalīšos savā idejā!


(Proporcijas un daudzums atkarīgs no katra apetītes un vēlmēm! Sastāvdaļas var papildināt un mainīt!) 
  • Tātad, paciņa vājpiena biezpiena (tikai tāpēc, ka vājpiena biezpienā ir vairāk olbaltumvielu!),
  • to samaisa ar pāris ēdamkarotēm medus, lai veidojas tāda mazliet pašķidra biezpiena masa. Cukuru nevajag!
  • un augļi pēc izvēles mazos gabaliņos tiek iegriezti klāt! Jo dažādāki jo labāk! (banāni, nektarīni, kivi u.c.)




Labu apetīti!


Ilona

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru